De Kaaisjouwer Run in Nijmegen

Nieuwe uitdaging voor echte ‘Nijmeegse’ bikkels: De Kaaisjouwer Run!

Tot begin jaren zestig werden schepen aan de Nijmeegse kade – en in de haven – met de hand gelost. De kaaisjouwers tilden vracht tot tachtig kilogram zwaar uit de scheepsruimen en brachten deze naar de Grote Markt. Binnenkort treden sportmannen en –vrouwen in hun voetsporen. Honderden Kaaisjouwers trotseren zondag 28 oktober a.s. de hoogteverschillen in de Nijmeegse binnenstad met een zware jute zak.

Deelnemers leggen op zondag 28 oktober een loodzwaar parcours af vanaf de Waalkade naar de Grote Markt en weer terug. Het parcours heeft een lengte van 2,5 kilometer en moet meerdere keren achtereenvolgend worden afgelegd met een jute zak van vijf, tien of vijftien kilogram.  Onderdeel van het parcours zijn o.a. de Voerweg, de Lieve Vrouwentrappen en natuurlijk de Veerpoort trappen.

Bij de inschrijving wordt onderscheid gemaakt tussen professionele en recreatieve Kaaisjouwers. Het gewicht van de zak kan bij de inschrijving worden aangegeven. Degene met de meeste ronden binnen de gestelde tijd wint de titel: ‘Kaaisjouwer 2018’.

Er zijn maar een beperkt aantal startnummers beschikbaar en vol=vol. Dus wees er snel bij. De kaartverkoop start vrijdag 31 augustus om 18:00 uur. Kaarten kosten € 24,50 p.p. en zijn inclusief startnummer en een officieel Kaaisjouwer Run t-shirt.

De Kaaisjouwer Run is een initiatief van het Cultuurfonds Rijk van Nijmegen, City Bootcamp en Agency X. De opbrengst van deze run gaat naar de totstandkoming van het beeld ‘De Kaaisjouwer’.  Meer informatie over het beeld is te vinden op de website van het cultuurfonds Rijk van Nijmegen.

Tickets en/of meer informatie over De Kaaisjouwer Run?

www.facebook.com/dekaaisjouwerrun
www.dekaaisjouwerrun.nl
www.cultuurfondsrijkvannijmegen.nl