Filmclub JO42, vrijdag de eerste voorstelling van 2019

Filmclub JO42 iedere laatste vrijdag van de maand

Op 25 januari is het zo ver, de eerste voorstelling in 2019 van de jongerenclub van Filmhuis O42. Uitgekozen voor jongeren door jongeren. Om je enthousiasme verder aan te wakkeren kun je deze editie kiezen uit maar liefs twee bijzondere films.

Das Schweigende Klassenzimmer is een waargebeurd verhaal. Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest, ze willen een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Gebaseerd op de persoonlijke ervaringen en het indrukwekkende gelijknamige boek van Dietrich Garstka - een van de 19 scholieren die door een simpel gebaar en heel staatsapparaat op zich af kregen-.

Geschiedkundige Laura Jong zal de film inleiden

Beautiful Boy  vertolkt de verhouding tussen journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic. Wanneer Nic verslaafd raakt aan crystal meth wil zijn vader er alles aan doen om hem te helpen. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid?

Ook zin om samen met JO42 naar jouw keuzefilm te kijken? Uitgekeken kun je met de leden de film beoordelen en napraten met een drankje Tot vrijdag!