Popronde Nijmegen 2018

Popronde Nijmegen maakt programma bekend.

De aftrap van het grootste reizende muziekfestival van Nederland vindt traditiegetrouw plaats in thuisstad Nijmegen, op donderdag 13 september. Met 100 optredens op 43 locaties staat de hele stad in het teken van de opening van Popronde 2018.

Magische grens.
Zonder het enthousiasme van de deelnemende locaties was het niet gelukt’, aldus Rico Neeter, coördinator van Popronde Nijmegen. ‘Nadat we twee jaar terug de magische grens van 100 optredens passeerden dacht ik: dit is vast eenmalig, maar sinds die tijd zijn we altijd boven die 100 gebleven. Volgend jaar bestaan we 25 jaar, dan maar eens kijken of we het nog verder kunnen uitbreiden! Met dit grote aantal optredens is het merendeel van de 142-koppige selectie die dit jaar meetourt met het reizende festival op de aftrap in Nijmegen vertegenwoordigd. 

Nieuwe locaties
Naast de vertrouwde locaties zijn er dit jaar een aantal nieuwe locaties die bands, singer-songwriters, producers en hiphop crews in huis nemen. Het net geopende Het Alternatief heeft o.a. Rey Tranquilo onderdak, Theater Vier kiest voor singer-songwriters als Logout en Laura Sjin, en heel bijzonder zijn de ‘Tussen de lakens’- sessies in Hotel Linnen, waar een hotelkamer wordt omgetoverd tot concertlocatie. ‘s Middags tussen 16.00u en 18.00u zal de St. Stevenskerk het prachtige décor zijn voor previewoptredens gegeven door Eva van Pelt, Jasper Mook en Roel Pothoven.

Opening, afterpary.
Om 19.30u wordt Popronde Nijmegen officieel geopend in Museum het Valkhof. Aansluitend, om 20.00u zal OOR Talent Nona het eerste officiële optreden van Popronde Nijmegen, en daarmee van Popronde 2018 geven. Hierna zal het programma zich verspreiden door het centrum van de stad.

Vanaf 00.30u is Doornroosje de plek waar de afterparty losbarst, met Yip Roc, Jaskelis en Playground Zer0 wordt er gedanst tot in de vroege uurtjes!

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Naast Nijmegen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in steden als Arnhem, Wageningen, Oss, Den Bosch en nog 36 andere steden door het hele land. 

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2018 en het programma van de steden op www.popronde.nl

 Sociale Media Popronde:
www.facebook.com/Popronde
twitter.com/Popronde / #popronde