Nieuw in Nijmegen: Hotel Karel

Atlanta wordt restaurant, grand-café en hotel Karel

Hotel restaurant Karel NijmegenWist u het al? Atlanta, het restaurant/grand-café/hotel aan de Grote Markt, is van naam veranderd. De nieuwe eigenaar en gastvrouw Gerrie Gerrits heeft de inrichting gemoderniseerd en wilde dat tot uitdrukking brengen door ook de naam te veranderen. Atlanta is sinds 7 januari daarom Karel geworden. We ontvingen onderstaand interview met de nieuwe eigenaar van Karel.

Waarom Karel?

Gerrie Gerrits: “We hebben een kleine enquête gehouden en daar kwam Karel als beste naam uit naar voren. Vooral bij de jongere generatie. Nijmegen heeft een oude band met Keizer Karel. In het logo zit dan ook een keizerlijk kroontje dat verwijst naar Keizer Karel.”

Hotel Karel NijmegenWat hebben jullie veranderd?

Gerrie Gerrits: “Aan het prachtige historische gebouw veranderen we helemaal niets. Maar de inrichting van het grandcafé restaurant was langzamerhand aan een modernisering toe. Nieuwe stoelen, nieuwe verlichting, plafond in lichte kleuren, lambrisering en bar antraciet geverfd, banken opnieuw gestoffeerd. Het ziet er wat lichter en nieuwer uit. Meer van deze tijd.” Karel geeft u de keuze!

En het restaurant?

Gerrie Gerrits: “We richten ons zowel op ’s middags de lunch als ’s avonds het diner. De uitgebreide keuze voor de lunch blijft zoals die was. Voor het diner presenteren we een nieuwe formule waarbij de keuze voor de gasten veel groter wordt.

Naast ons aanbod vlees, vis en vegetarisch gerechten, kiest u ook uw groente en aardappel- of rijstproduct. Wij willen in de gerechten niet alleen de nadruk op vlees of vis leggen. Groenten zijn eveneens een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Wij spelen daar op in door onze gasten ook
een uitgebreide keuze in groenten te geven.

Een andere verandering die we doorvoeren is dat we veel meer met regionale en biologische producten gaan werken. Zo werken we met vleesproducten uit de regio en hebben we onder andere biologische koffie en thee, bieren, wijnen, brood e.d..”

Naast de aanpassing van ons wijnaanbod, hebben we ook ons bierassortiment uitgebreid. We hebben nu zo’n 30 verschillende soorten bier. En we hebben Keizer Karel bier. Een stevig Belgisch blond bier met 8,5% alcohol. Op onze site www.HotelKarel.nl vindt u zowel de drankenkaart als de lunch en dinerkaart.