Kattencafé Balthazar opent zijn deuren op 23 augustus

Op woensdag 23 augustus opent in Nijmegen het eerste kattencafé. Na een succesvolle crowdfundingcampagne en maanden verbouwen is het twee weken dan eindelijk zo ver.

Achtergrond

Het eerste kattencafé "Cat garden" opende de deuren in 1998 in Taipei, Taiwan. De rage verspreidde zich naar Japan, waar het uitgroeide tot een ware rage. Sinds enkele jaren zijn er in Nederland ook kattencafés te vinden, maar nog niet in Nijmegen. Met Kattencafé Balthazar komt daar verandering in.

Doelstelling

In het kattencafé worden katten opgevangen die een veilig thuis zoeken. Het café wordt echt hun nieuwe huis en klanten komen echt op bezoek bij de op dit moment zeven katten. Voor een goede werkwijze en de juiste opvang van de dieren werkt de oprichter Sanne Versteeg samen met de stichting Het Wijze WeeskittenZij zetten zich al decennia lang in om katten in nood op te vangen en zullen er voor zorgen dat de juiste kat zijn of haar plekje zal vinden bijvoorbeeld in Kattencafé Balthazar. Ze helpen met de plaatsing van de katten, zodat alle katten die daar wonen in goede harmonie kunnen samenwonen en ook niet mensenschuw zullen zijn.

Café

Naast een warm thuis voor katten, willen ze ook een warm thuis bieden voor de bezoeker. In een knusse huiskamersfeer kun je genieten van lekkere koffie, speciale theesoorten, huisgemaakt gebak en biologische ontbijt- en lunchgerechten. Er wordt samengewerkt met lokale leveranciers en ze koken met de seizoenen mee. Naast de vaste menukaart worden er iedere week een andere soep, broodsoort of salade, afhankelijk van het seizoen, geserveerd.

Kijk voor het laatste nieuws en meer informatie op de website of Facebookpagina van Kattencafé Balthazar.