Koning komt naar Nijmegen

Koning Willem-Alexander bezoekt Nijmegen

Op 4 juli komt Koning Willem-Alexender naar Nijmegen vanwege European Green Capital 2018. Nijmegen is verkozen tot 'meest duurzame hoofdstad van Europa' en organiseert het hele jaar activiteiten om verduurzaming van de stad onder de aandacht te brengen. Nu komt Koning Willem-Alexander bij ons op bezoek om te kijken wat Nijmegen allemaal onderneemt op het gebied van duurzaamheid.

Het bezoek

Koning Willem-Alexander wordt ontvangen bij het Bezoekerspaviljoen op het Kelfkensbos. Daar geeft wethouder Tiemens een toelichting op het concept 'Green Capital'. Daarna volgt een rondleiding in De Bastei aan de Waalkade en spreekt hij vertegenwoordigers van duurzame maatschappelijke initiatieven in de stad. De vertegenwoordigers zijn bijvoorbeeld:een circulaire woning met duurzaam meubilair, 'Actie Steenbreek'  tegels eruit, plantjes erin, ‘Leven zonder afval’ en  ‘Sit & Heat’ een alternatief voor terrasverwarming. Het bezoek wordt afgesloten met een rondwandeling door natuurgebied De Stadswaard aan de stadsgrens van Nijmegen.

Nijmegen is de eerste Nederlandse stad die de eretitel 'European Green Capital 2018' mag dragen. Steden zoals Kopenhagen, Ljubljana, Essen en Bristol gingen Nijmegen voor. Wil je meer weten over Nijmegen Green Capital en wat zij allemaal doen? Klik dan hier.