Kunstroute door Nijmeegse binnenstad

Mariken Kunst in etalages van Marikenstraat en Moenenstraat

kunstroute marikenstraatIn Nijmegen is de hele maand mei een Mariken kunstroute georganiseerd. Meer dan 20 hedendaagse kunstenaars exposeren hun kunst in etalages in de binnenstad van Nijmegen. De kunst is gerelateerd aan het verhaal van Mariken van Nieumeghen. Al vele eeuwen is het verhaal van Mariken een inspiratie voor kunstenaars en de traditie leeft voort. De kunst is te zien in:
Download hier de flyer van de Kunstroute.

Mariken Kunst Expo

De Mariken Kunst Expo is een van de vele activiteiten in het Marikenjaar 2018. Hierin viert Nijmegen dat vijf eeuwen geleden het verhaal van Mariken en Moenen voor het eerst in druk is verschenen. De Mariken Expo is een aanloop naar de meimaand Marikenmaand en de Marikenweek, in samenwerking met Wij zijn Mariken.

Opening Mariken Kunst Expo

Op 1 mei om 12.30 uur opent voormalig nachtburgemeester en kunstenaar Doro Krol de expositie in aanwezigheid van Mariken van Nieumeghen (Marjolein Pieks) in bibliotheek Mariënburg. De organisator van de Mariken Kunst Expo, Marielouise Fransen van stichting Kunstraffinaderij, geeft uitleg over de kunstroute. Aansluitend gaan we te voet door de Marikenstraat en de Moenenstraat om een deel van de kunstroute te bekijken.

Kunstroute Mariken

De kunstwerken zijn te vinden in de etalages van de Marikenstraat en Moenenstraat. Tevens is er Marikenkunst te zien in bibliotheek Mariënburg, de Mariënburgkapel en in de grote vitrine van het stadhuis (ingang Marikenstraat). Centrum Nijmegen is een kunstroute rijker!

Veelzijdigheid Marikenkunst

Het verhaal van Mariken van Nieumeghen kent veel thema’s. Zo is ook de te bewonderen kunst veelzijdig. Foto’s van Nijmeegse vrouwen, Mariken met de boodschappentas, Moenen in verschillende hoedanigheden… Soms wordt het verhaal gebruikt om maatschappij kritische kunst te presenteren.

Tijdens de Marikenweek ( 27 mei t/m 3 juni) exposeert Galerie Zeven Zomers zes portretten van Sara Donkers uit de serie Nieuwe Marikens. De Mariken Kunst Expo is georganiseerd door Kunstraffinaderij

 

Kijk voor meer info op: www.wijzijnmariken.nl