Lampionnenoptocht Nijmeegse Winterweken

Nijmeegse lampionnenoptocht

lampionnenoptocht winterweken nijmegenOp zaterdag 22 december 2018 wordt voor de derde keer een lampionnenoptocht door het centrum van Nijmegen georganiseerd. Om 17:00 uur wordt er verzameld in de Stevenskerk, waarna de lampionnenoptocht start. In een sfeervol verlichte stoet vertrekt de optocht richting het Valkhofpark voor een bijzonder winterverhaal. De optocht eindigt om 18:00 uur bij het Winterstraatje (voor Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje). Het wordt een gezellige optocht voor (vooral) jong en oud.

De wandeling loopt door de binnenstad van Nijmegen en duurt ongeveer 45 minuten. De optocht komt o.a. over Plein ‘44, Koningsplein, Marikenstraat en door het Valkhofpark waar de fonkelende lichtjes goed zichtbaar zijn in het donkere doch sfeervolverlichte park. Aan het einde van de route wacht de deelnemers een warme verrassing. Enthousiastelingen waarvoor de wandeling net iets te lang duurt worden van harte uitgenodigd om deel te nemen met versierde bolderkarren en verlichte kinderwagens.

Lampion knutselmiddag in de Stevenskerk

Er is tijdens de Nijmeegse Winterweken een speciale knutselmiddag in de Stevenskerk om een eigen lampion te maken of een lampion te komen versieren. Uiteraard is het mogelijk een lampion zelf mee te brengen. De knutselmiddag is op zaterdag 22 december van 12:00 – 16:00 uur in de Stevenskerk.

Het is ook mogelijk om tijdens de knutselmiddag voor €1,50 een lampion te kopen. De opbrengst gaat naar het goede doel namelijk de renovatie van de Stevenskerk.

Praktische informatie Nijmeegse Lampionnenoptocht

Datum: zaterdag 22 december 2018
Tijd: verzamelen vanaf 17:00 uur in de Stevenskerk en start optocht om 17:15 uur
Locatie:
Stevenskerk
Toegang:
alle deelnemers dienen van tevoren te worden aangemeld. Aanmelden kan via https://lampionnenoptocht.eventbrite.nl.

Meer informatie over de lampionnenoptocht is te vinden op centrumnijmegen.nl.

Wat is er nog meer te doen?

lampionnenoptocht winterweken nijmegenDe lampionnenoptocht is onderdeel van de Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk. In de periode van zaterdag 15 december t/m zondag 6 januari 2018 zijn er vele activiteiten en optredens in de Stevenskerk. Op het winterprogramma staan o.a. Film kijken in de kerk,  knutselen voor jong en oud, verschillende workshops en proeverijen, vele koren assembles en een heuse VR Experience games! Kijk voor alle activiteiten op centrumnijmegen.nl.