Marikenstraat presenteert energieopwekkende catwalk

Duurzame catwalk, als eerste ter wereld

catwalk nijmegenOp zondag 27 mei a.s. gaat er iets heel bijzonders gebeuren in de Marikenstraat in Nijmegen. Centraal op het plein in de Marikenstraat wordt een hele bijzondere catwalk geplaatst. Door beweging op deze speciale catwalk wordt er duurzame energie opgewekt en met deze energie willen zij de verlichting in de Marikenstraat de rest van het jaar laten branden. Dit is een primeur voor de Marikenstraat! Nooit eerder in de wereld werd er energie opgewekt door beweging op een catwalk.

Diverse groene modeshows

Op de catwalk zullen diverse modeshows van Green Capital Fashion te zien zijn. Diverse scholen showen hun zelfgemaakte mode van afvalmateriaal of van oude kleding gemaakte nieuwe outfits. Deze ontwerpen ontstonden de afgelopen maanden tijdens het duurzame Green Capital Fashion educatie programma op de volgende scholen: ROC Nijmegen, NSG Groenewoud, Talita Koemi, Karel de Grote college, de Sterrendans en de Buut.

Dancebattle met Monique Smit

Om het bewegen verder heel gemakkelijk te maken presenteert de winkelstraat een middag vol met entertainment. Naast de genoemde modeshows zijn er o.a. dansoptredens, dancebattles en een heuse kids dance battle onder leiding van Monique Smit. De organisatie roept via deze weg ook alle Nijmegenaren op om mee te komen dansen tijdens de speciale dancebattle momenten.

Win een bakfiets

Daarnaast maken klanten van de Marikenstraat deze dag kans op een hippe Babboe bakfiets t.w.v. € 1.000,-. Het enige wat bezoekers hiervoor hoeven te doen is een aankoop in de Marikenstraat en daarna raden op locatie raden hoe lang zij denken dat de verlichting in de Marikenstraat kan branden met de energie die deze dag wordt opgewekt.

Programma:

13:00 - 13:10    Opening
13:10 - 13:20    Spoken word artist Cees de Beer over thema sustainable fashion
13:20 - 13:40    Dancebattle; dans mee en wek zoveel mogelijk energie op!
13:40 - 13:55    Sustainable Fashion Show door ROC studenten
13:55 - 14:30    Dancebattle; dans mee en wek zoveel mogelijk energie op!
14:30 - 14:40    Dansoptreden georganiseerd door Shura
14:40 - 15:15    Sustainable Fashion show door basisonderwijs en voortgezet onderwijs
15:15 - 15:45    Optreden Monique Smit met kids dancebattle
15:45 - 16:00    Prijsuitreiking en overhandiging bakfiets

De Sustainable Fashion Show is tot stand gekomen door een samenwerking met Green Capital Fashion. Omdat Nijmegen dit jaar European Green Capital is staat het hele Sustainable Fashion programma in het teken van duurzaamheid.

Voor meer informatie zie:

Marikenstraat.nl

Greencapitalfashion.nl