Max Cooper naar InScience filmfestival

Elektronisch muziekproducer en wetenschapper Max Cooper opent de derde editie van wetenschapsfilmfestival InScience met zijn multimediashow 'Emergence' in Doornroosje. De dag erna geeft hij een festivallezing in LUX, de hoofdlocatie van InScience. InScience, Dutch International Science Film Festival, vindt plaats van 8 tot en met 12 november in Nijmegen.

Max Cooper is een van de meest innovatieve elektronische muziek producers van de afgelopen jaren. Cooper, die een doctoraat in computational biology heeft, werkte de afgelopen drie jaar aan zijn wetenschappelijke muziekproject 'Emergence'. In zijn multimediashow zoekt Cooper naar perfectie in wetenschappelijke visuals en kunstzinnig geluidsontwerp. Maandenlang werkte hij met diverse visuele kunstenaars, wetenschappers en muzikanten aan 'Emergence'waarvoor hij inspiratie haalde uit natuurkundige wetten, geometrische vormen en het ontstaan van het levenEind 2016 kwam de release van het studio-album Emergence uitHet slotstuk van het project is een film in het nieuwe surround movie format van Dolby, dat eind 2017 verwacht wordt.

Tijdens InScience presenteert Cooper zich naast producer ook als wetenschapper. In een lezing etaleert hij zijn ideeën over de visualisering van wetenschap.

Programma & tickets
Het concert van Max Cooper vindt op woensdagavond 8 november plaats in Doornroosje. Zijn lezing vindt plaats in LUX op donderdag 9 november om 21:00 uur. Tickets voor het concert zijn verkrijgbaar via www.doornroosje.nl en tickets voor de lezing vanaf 1 september 12:00 uur via www.insciencefestival.nl.