Nieuwe KION Kinderloop bij Stevensloop

Hardloopwedstrijd voor kids

De Stevensloop krijgt met de KION Kinderloop een volledig nieuwe race voor basisschoolkinderen. De start en finish van de Kinderloop vinden plaats op Plein 1944. Vanaf deze centrale locatie lopen de kinderen op zondag 18 maart een ronde door het Nijmeegse centrum. Op Plein 1944 wordt voor alle kinderen het KION Kinderplein ingericht waar van alles te doen is.

25 jaar KION

KION (Kinderopvang Nijmegen) bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit onder andere door haar naam te verbinden aan de jeugdloop bij de Stevensloop. Pieternel Suërs: “Wij zetten ons elke dag in om bij te dragen aan het geluk van kinderen en het jonge gezin. Lekker sporten en fit zijn past daar helemaal bij. Wij vieren dit jaar een bijzondere verjaardag en wie jarig is trakteert. We vinden het ontzettend leuk om dit mooie evenement voor de kinderen van Nijmegen mogelijk te maken.” KION spant zich in om voor alle basisschoolkinderen een sportief feest in de binnenstad van Nijmegen neer te zetten. Samen met de Stichting Zevenheuvelenloop zet zij zich in om nog meer kinderen in beweging te krijgen.

Vernieuwing

Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool kunnen meedoen aan de KION Kinderloop. Kinderen uit groep 3 en 4 lopen één rondje van 500 meter vanaf Plein 1944 door de Broerstraat naar de Grote Markt en vervolgens via de Augustijnenstraat weer terug naar de finish. Oudere basisschoolkinderen lopen twee rondes door het centrum van Nijmegen. De nieuwe KION Kinderloop biedt kinderen meer dan alleen hardlopen. Op het start- en finishplein zorgt KION voor leuke randactiviteiten met springkussens en Kik, de mascotte van KION, zal de jonge lopers aanmoedigen. Onveranderd blijven de gezamenlijke warming-up, de medaille die alle kinderen aan de finish krijgen en prijzen voor de snelste drie jongens en meisjes van iedere categorie.

De inschrijving voor de KION Kinderloop op zondag 18 maart is geopend via www.stevensloop.nl/kionkinderloop.