Nijmeegse Winterweken was een succes!

Succesvolle eerste editie Nijmeegse Winterweken

Nijmeegse WinterwekenVan 15 december t/m 6 januari was de Stevenskerk dé locatie in het centrum van Nijmegen voor de Nijmeegse Winterweken. Gedurende drie weken was er een divers programma voor een zeer brede doelgroep. Dit jaar kwamen maar liefst 16.699 bezoekers naar de Stevenskerk om de Nijmeegse Winterweken te beleven, een verdubbeling in vergelijking met het aantal bezoekers in 2017.

Nijmeegse winterwekenHet programma startte op 15 december met het bijzondere ‘film kijken in de kerk’, waarna bezoekers dagelijks konden genieten van een reeks aan optredens, concerten, workshops, proeverijen en konden er virtual reality games worden gespeeld. Ook waren er veel activiteiten voor kinderen zoals de sfeervolle lampionnenoptocht, het kerstknutselen, instrumentenoriëntatie, het zingen van circle songs en een kerststallenspeurtocht.

Nijmeegse WinterwekenDe kerstsfeer was meer dan aanwezig in en rondom de Stevenskerk. Naast de sfeervolle verlichting werd het kerstgevoel compleet gemaakt door de speciale kerststallenexpositie waaronder de echte ‘Nijmeegse stal’ en de levensgrote De Gebroeders Van Lymborch kerststal.

Feestelijke afsluiting

nijmeegse winterwekenAfgelopen zondag 6 januari werden de Nijmeegse Winterweken feestelijk afgesloten. Menig bezoeker was enthousiast over de leuke activiteiten zoals swingende salsa workshops en ambachtelijk kaarsen dompelen. De feestelijke afsluiting werd compleet gemaakt door het prachtige optreden van Daniel Cane, o.a. bekend van de band We Are Hunters winnaar Roos van Nijmegen 2018. Én een gastoptreden van niemand minder dan Collin Hoeve. Hoeve is op dit moment deelnemer aan het programma The Voice of Holland.

Tweede editie Nijmeegse Winterweken

Nijmeegse WinterwekenAfgelopen jaar werd de Stevenskerk in dezelfde periode bezocht door 8.794 bezoekers. Van een succes van de Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk is met een verdubbeling van dit aantal zeker te spreken. Het is dan ook zeker dat volgend jaar de tweede editie van de Nijmeegse Winterweken wordt gehouden.