Popronde Nijmegen maakt programma bekend

De aftrap van het grootste reizende muziekfestival van Nederland vindt traditiegetrouw plaats in thuisstad Nijmegen, op donderdag 14 september. Met 100 optredens op 45 locaties staat de hele stad in het teken van de opening van Popronde 2017. 

Magische grens

Zonder het enthousiasme van de deelnemende locaties was het niet gelukt’, aldus Rico Neeter, coördinator van Popronde Nijmegen. ‘100 optredens op 45 locaties door de hele stad, daarmee hebben we toch wel een magische grens bereikt, de stad wordt overgenomen door Popronde, daar ben ik trots op!’. Met dit grote aantal optredens is het merendeel van de 140-koppige selectie die dit jaar meetourt met het reizende festival op de aftrap in Nijmegen vertegenwoordigd.

Nieuwe locaties

Naast de vertrouwde locaties zijn er dit jaar een aantal nieuwe locaties die bands, singer-songwriters, producers en hiphop crews in huis nemen. Het net geopende Lokaal 24 heeft indiebands EUT en Dakota onderdak, Fingerz, in de Lange Hezelstraat programmeert Okke Punt en The Howlin, en heel bijzonder is De Wit Wasserij, een donut/koffiezaak / wasserette die Foes en Kitty Kitty Tuna tussen de wasmachines laat spelen. De oudste locatie van de hele Popronde is de Sint Nicolaaskapel, waar dit jaar in samenwerking met Brebl o.a. Find us in Slumberland en The Little Years hun eerste Popronde optreden zullen geven.

Opening, afterpary

Om 19.30u wordt Popronde Nijmegen officieel geopend in Museum het Valkhof. Aansluitend, om 20.00u zal 3voor12 Talent Pip Blom het eerste officiële optreden van Popronde Nijmegen, en daarmee van Popronde 2017 geven. Hierna zal het programma zich verspreiden door het centrum van de stad.

Vanaf 00.30u is Doornroosje de plek waar de afterparty losbarst, met OOR Talents Tusky, Fata Boom en SoulTrash wordt er gedanst tot in de vroege uurtjes!

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Naast Nijmegen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in steden als Arnhem, Wageningen, Oss, Den Bosch en nog 36 andere steden door het hele land.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2017 en het programma van de steden op www.popronde.nl of op Twitter & Facebook.