Sieradententoonstelling in museum Het Valkhof

Van 3 november 2017 t/m 7 januari 2018 is in museum Het Valkhof de tentoontstelling 'Sieraden, de beste jonge internationale sieraadontwerpers, geselecteerd door Marzee' te zien. Deze internationale tentoonstelling biedt een prachtig overzicht van werk van jonge kunstenaars die net zijn afgestudeerd aan de sieraadafdeling van kustacademies en - hogescholen uit alle delen van de wereld.

INTERNATIONALE KUNSTENAARS

De jonge sieraadontwerpers zijn afkomstig uit diverse Europese landen, Azië, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Over het
algemeen maken ze gebruik van onconventionele materialen – gevonden materialen, plastic, textiel – en moderne technieken. Opvallend is dat het onderwerp van hun werk vaak te maken heeft met hun culturele en religieuze achtergrond, maar vooral met hun zoektocht naar identiteit: velen van hen studeren jarenlang in het buitenland waar ze zich uiteindelijk vestigen.

OPROEP: ‘MODELLEN’ GEZOCHT

Voor de opening van de tentoonstelling, die op vrijdag 3 november vanaf 19.00 uur plaatsvindt, zoekt de galerie mensen die de sieraden van de tentoongestelde kunstenaars willen dragen. Man of vrouw, jong of oud. Iedereen die het leuk vindt om bij de opening aanwezig te zijn en een bijzonder sieraad te dragen, mag zich opgeven. Aanmelden kan via mail@marzee.nl.