Nijmegen Summer Capital van Nederland

Nijmegen: de zomerhoofdstad voor toeristen

Nijmegen SummercapitalVanaf zondag 1 mei begon in Nijmegen de zomer. Niet alleen scheen het zonnetje volop in de zomerhoofdstad van Nederland. Vanaf 1 mei begon Stichting Summercapital ook met activiteiten om Nijmegen te promoten bij binnenlandse en buitenlandse toeristen. Met een eigen website www.summercapital.nl wordt duidelijk gemaakt waarom Nijmegen zich met recht de zomerhoofdstad van Nederland mag noemen.

Zomer in Nijmegen vol activiteiten en evenementen

Vierdaagsefeesten 2015 - Waalkade NijmegenSinds enige tijd is Stichting Zomerhoofdstad bezig met de promotie van Nijmegen als de Summer Capital of Holland. Dit om toeristen en recreanten aan te trekken en om Amsterdam te verlossen van het toeristenoverschot. Nijmegen kan zich met recht zomerhoofdstad noemen, omdat de stad in de zomer bol staat van de activiteiten en events - met Vierdaagsefeesten als hoogtepunt - gecombineerd met prachtige natuur en stadsstranden in de nabijheid van het centrum. Met de Spiegelwaal heeft Nijmegen tegenwoordig zelfs zwemwater hartje stad. Kortom, Nijmegen is naast Amsterdam en Den Haag de derde hoofdstad van Nederland, en in een hoofdstad móet je zijn geweest.

Tips voor zomerse uitjes

Nijmegen summer capital-logo-smallOp de website en facebookpagina is vanaf zondag 1 mei elke dag een tip te vinden over leuke horecazaken, festivals, events, activiteiten en dingen die je bezocht, gezien en gedaan moet hebben in stad en regio. Meer dan 70 organisaties in Nijmegen en omstreken ondersteunen de promotie van Nijmegen als zomerhoofdstad. Verschillende Nijmeegse organisaties plaatsen op zondag dan ook hun logo van Summer Capital op hun site. Op de website www.summercapital.nl zijn de komende maanden bekende Nijmegenaren te vinden die vertellen waarom zij Nijmegen zo geweldig vinden en geven hun top vijf voor toeristen van buiten Nijmegen. Verder zal het social media team van 15 personen de verschillende activiteiten in Nijmegen en regio onder de aandacht blijven brengen gedurende de zomer, die in Nijmegen begint vanaf 1 mei en duurt tot en met 30 september.

Zomaar wat voorbeelden

Giro D'italia nijmegen Grote marktOp 7 en 8 mei vindt de wielerwedstrijd van Giro d’Italia plaats in Arnhem en Nijmegen. Summercapital is op die dagen meteen zichtbaar aanwezig met grote borden aan de ingangswegen van Nijmegen, bij het station en bij ondernemers in de binnenstad van Nijmegen. Bij de Music Meeting in het Pinksterweekend van 14-16 is Summercapital eveneens aanwezig. De stichting is verheugd over de komst van de eerste pop-up waterglijbaan in Nederland. Van 27 tot 29 mei wordt de Stikke Hezelstraat, midden in de stad, omgetoverd tot één grote waterglijbaan van 150 meter. Een mooie aanwinst voor Nijmegen als zomerhoofdstad.

Sumcap-phone

N1 zal tijdens de zomer aandacht besteden aan de sumcap-phone, een telefoon die elke keer na een week wordt doorgegeven aan een Nijmegenaar, die vervolgens via N1 en social media laat zien wat hij of zij in die week in Nijmegen aan het doen is. Kortom, Nijmegen krijgt een bruisende zomer en dat in een topjaar met memorabele momenten zoals de Giro, 100ste Vierdaagse, Special Olympics en 50 jaar Dukenburg en met festiviteiten die allemaal onder de vlag van & Wij zijn Nijmegen worden georganiseerd.