Vierdaagsefeesten vliegende start

Vierdaagsefeesten 10.000 meer bezoekers

Waar andere jaren op zaterdag het feest pas in de loop van de avond goed op gang kwam, kan je dit jaar al vroeg op de middag over de koppen lopen in de binnenstad van Nijmegen. Het warme weer is blijkbaar al zo gewend dat het strand minder lonkt en bezoekers massaal de Vierdaagsefeesten bezoeken.

Aan het begin van de avond loopt de stad echt goed vol. Door de spreiding van de meer dan 40 locaties is de drukte goed te managen, en ook de dit jaar weer uitgebreide dagprogrammering en de vele terrassen zorgen ervoor dat iedereen een plek voor zijn gading vindt. De lichtkranten worden ingezet om te waarschuwen dat de fietsparkeergarage vol zit, dat er grote drukte op de Waalkade en in de Grotestraat is en dat er zakkenrollers actief zijn.

De 5e kidsloop die ’s middags als eerste programmaonderdeel van start gaat is ook drukker dan andere jaren. Een grote schare kids met ouders, oma’s en opa’s en andere begeleiders wandelt in de hete zon moedig de kilometers door de binnenstad. Nog 3 dagen te gaan. Onder de kids worden al echte veteranen gespot die de medailles van de voorgaande jaren trots om de nek hebben hangen.

In de Stevenskerk wordt tijdens de opening van Vierdaagsefeesten de 25e Nijmegen prent, van de hand van Diana Huijts, onthuld door Burgemeester Bruls. Vierdaagsefeestenvoorzitter Walter Hamers richt het woord tot de genodigden: traditie x doorlerende waarde + duurzaamheid = toekomst. Hiermee benadrukt hij dat de 49e editie van Vierdaagsefeesten de opmaat is om te blijven ontwikkelen, met behoud van traditie en met oog voor zorg voor de omgeving, en richting het 50e jubileum, en nog vele jaren daarna.

’s Avonds in de stad is het op veel locaties erg druk: Faberplein, Waalkade, Grote Straat, Augustijnenstraat, De Kaaij, Festival op ’t E

iland en Grote Markt spannen de kroon. Ook op de andere locaties in de stad is het druk.

Zoals de weersverwachting er nu uit ziet, en gezien het aanbod in de stad en de drukte op de eerste dag, zou dit wel eens een drukbezochte editie van Vierdaagsefeesten kunnen worden.

BEZOEKERSAANTALLEN

Zaterdag 14 juli 2018 215.000 (zaterdag 2017 205.000)Jan Willem de Venster