Proef: gratis e-bike

Stap op je gratis e-bike en laat de auto staan

Doe je ook mee aan een e-bike proef voor medewerkers van bedrijven in het Nijmeegse centrum? Je mag drie weken gratis proefrijden op een nieuwe e-bike, van huis naar je werklocatie. Deze actie start zo spoedig mogelijk. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt de start en duur van de proefperiode bepaald. Check hieronder de voorwaarden en meld je direct aan.

Voor wie?

  •      Je werkt bij een bedrijf in het centrum van Nijmegen
  •      Je reist minimaal 3 keer per week met de auto naar je werk.
  •      Je woont op minimaal 5 km afstand van je werk.
  •      Je gaat akkoord met gebruik van je reisgegevens voor onderzoeksdoeleinden.

Wat levert je dit op?

Extra spaargeld (je hoeft niet te tanken), gratis conditietraining, geen files, geen parkeerproblemen en je draagt bij aan een schoner milieu (geen CO₂-uitstoot). Wat wil je nog meer…

Meld je aan voor de e-bikeproef!

Geef je gegevens (naam, emailadres, (thuis)postcode) door aan de Mobiliteitsmakelaar Regio Arnhem Nijmegen (Arno van der Steen, vandersteen@vno-ncwmidden.nl). Hij kan je ook van extra informatie voorzien. Zodra bekend is hoeveel deelnemers zich hebben gemeld, wordt het startmoment en de duur van de proefperiode bepaald. Aansluitend ontvang je een email met een link naar de website waar je een e-bike kunt reserveren. Vergeet niet VOL=VOL.

Veel e-bike plezier!

Uitnodiging voor ondernemers

Uitnodiging: Inspiratiesessie Economische Visie Nijmegen

Namens de gemeente Nijmegen nodigen wij alle ondernemers in de binnenstad uit voor onderstaande inspiratiesessie. Klik hier om aan te melden.

Met wie matcht u op de Beursvloer 2018?

Handelen met gesloten beurs, samenwerken en mooie verbindingen leggen. Dit gebeurt weer allemaal op de Beursvloer van Rijk van Nijmegen Uitdaging op maandag 5 november 2018 bij NSG Groenewoud. De Beursvloer is er voor elk bedrijf en elke vereniging, stichting of burgerinitiatief in het Rijk van Nijmegen.

Beursvloer Rijk van Nijmegen Uitdaging

Rijk van Nijmegen Uitdaging biedt maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Dit gebeurt het hele jaar door via de website www.rijkvannijmegenuitdaging.nl maar ook een keer per jaar tijdens de Beursvloer. Als vereniging, stichting of burgerinitiatief heb je weinig geld, maar wel spullen, handjes of kennis nodig. Tijdens de Beursvloer helpt Rijk van Nijmegen Uitdaging daarom mooie verbindingen met het bedrijfsleven te leggen. Verenigingen en stichtingen zoeken samen met het betreffende bedrijf naar een tegenprestatie die past bij het karakter van hun organisatie. Oftewel, handelen met gesloten beurs.

Locatie Beursvloer 2018

De bijzondere locatie is meteen de eerste match van de Beursvloer 2018. NSG Groenewoud nodigt Rijk van Nijmegen Uitdaging opnieuw uit om de Beursvloer in de school te houden. Een bruisende en inspirerende omgeving die past bij het doel van de avond: zoveel mogelijk matches maken!

Resultaat 2017: Maar liefst 69 matches met een waarde van bijna € 67.000

Vorig jaar werden in slechts 90 minuten tijd 69 matches gesloten tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. Deze matches waren heel verschillend; van kennis en spullen tot handjes en overig aanbod. De 69 matches waren in totaal goed voor bijna € 67.000. Een resultaat om trots op te zijn!

Meest originele match 2017

Op de Beursvloer staat verbinden centraal. Eén van de vele mooie voorbeelden van de avond in 2017 was de match tussen Modderkolk en Trajectregie Nijmegen. Door deze match kregen nieuwkomers de kans om kennis te maken met de Nederlandse arbeidsmarkt en hier ervaring op te doen.

Gaat u de uitdaging aan op 5 november?

Heeft u nog materialen over of een uurtje advies te vergeven? Of zoekt uw vereniging nog hulp bij het ontwikkelen van een nieuwe strategie? Kom dan naar de Beursvloer van Rijk van Nijmegen Uitdaging op 5 november 2018 en laat u inspireren! Meld u aan of geef alvast uw aanbod of aanvraag door via www.rijkvannijmegenuitdaging.nl/beursvloer. Daar vindt u ook meer informatie over de Beursvloer 2018.

Sensoren meten drukte binnenstad

Proef met ‘live’ metingen van bezoekersstromen

winkelen nijmegenIedereen kan straks direct zien hoeveel mensen er op dat moment in de Nijmeegse binnenstad lopen. Samen met de gemeente gaan wij de komende tijd namelijk de passantendrukte in beeld brengen. Met twintig sensoren op verschillende plaatsen meten we 24/7 het druktebeeld in de binnenstad. Daarmee wordt het ook mogelijk vergelijkingen te maken met de drukte op andere momenten van het jaar.

Wat levert het op?

Dankzij de informatie die we daarmee verzamelen kunnen gemeente, ondernemers en wij als organisatie straks beter inspelen op bezoekersgedrag en behoeften van de bezoekers van de binnenstad. De gemeente kan zo bijvoorbeeld sneller iets doen aan plekken waar bezoekers bij drukte niet goed door kunnen lopen. Voor u als ondernemer is het onder meer interessant om te zien op welke momenten extra personeel nodig kan zijn of wat de beste openingstijden zijn. En wij als organisatie kunnen bijvoorbeeld het effect van marketingcampagnes meten.

Privacy staat voorop

Privacy van mensen is een absolute voorwaarde bij het uitvoeren van deze proef. De sensoren zetten de metingen onmiddellijk om in digitale, anonieme data en zijn dus nooit te herleiden tot een bepaald persoon.

Meer weten?

De metingen starten dit najaar nog. Wilt u meer weten over dit project, de metingen of de privacy? Kijk dan voor meer informatie op onze website of neem contact op met Maarten Mulder (m.mulder@centrumnijmegen.nl).

Lees meer:  Informatie passantenstromen

Overdracht duurzaam estafettestokje

Huis voor de Binnenstad beloond voor inzet energiebesparing

Op dinsdag 25 september wordt er in het Duurzaamheidscafé uitgebreid aandacht besteed aan het thema energiebesparing. Aangezien de maand september van het Green Capitaljaar gereserveerd is voor energiebesparing

Huis voor de Binnenstad heeft actief en ondernemend bijgedragen zie: http://duurzaam.centrumnijmegen.nl/, waarin viertal belangenorganisaties samenwerken (Vereniging Centrum Ondernemers Nijmegen, Koninklijk Horeca Nederland – afdeling Groot Nijmegen, Cultuur Netwerk Nijmegen, Vereniging Eigenaren Commercieel Vastgoed) en een winkelroute (de Eerlijke Winkelroute) hebben gemaakt.

In de Eerlijke Winkelroute zijn duurzame, biologische, eerlijke en tweedehandse ondernemingen in kaart gebracht. In het project gas(t)vrij is een koppeling gelegd tussen gasgebruik en onnodig open winkeldeuren en terrasverwarming, en biedt duurzame ondernemers ondersteuning met gerichte marketing.

Voor de themagroep Energiebesparing is het Huis voor de Binnenstad de geschikte opvolger voor het houderschap van het duurzaam estafettestokje!

Het stokje zal worden overgedragen aan het eind van het Duurzaamheidscafé door Thieu Hegger van Stadsbrouwerij De Hemel (het regenwaterbier) aan Turgay Tankir, voorzitter van het Huis voor de Binnenstad.

Wil je erbij zijn? Voor ieders gemak is het goed om vooraf een ticket te reserveren en tot 25 september!

Nacht van de Nacht

Nijmegen European Green Capital viert de Nacht van de Nacht

nacht van de nacht nijmegenOp zaterdag 27 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats. Een nacht waarin we ieder jaar het donker vieren. Dat doen we met steeds meer organisaties en mensen. En jij kan hier ook aan meedoen. Bijvoorbeeld door een activiteit in het donker te organiseren en door buitenverlichting uit te zetten. Zo kunnen we laten zien hoe mooi de nacht kan zijn.

Doe ook mee

Nacht van de NachtInwoners, organisaties en bedrijven maken zo samen de nacht weer donker. Er kan van alles georganiseerd worden. Denk aan nachtelijke excursies, sterrenkijken, lezingen over het nachtleven van dieren en dineren bij kaarslicht zijn favoriet bij de bezoekers van de Nacht van de Nacht. Wil jij ook meedoen? Alle ideeën van  bedrijven en verenigingen zijn welkom. De gemeente Nijmegen, als European Green Capital en de Gelderse Natuur en Milieufederatie roepen heel Nijmegen op om deze nacht dit Green Capital jaar nog eens extra luister (ofwel duister) bij te zetten.

Aanmelden

Organisaties en bedrijven in Nijmegen die willen meedoen, kunnen contact opnemen met Marieke Gorkink van de GNMF. Ook kunnen zij hun activiteit zelf aanmelden op de landelijke website www.nachtvandenacht.nl. Daar staan ook voorbeelden.

nacht van de nacht nijmegen

Samenwerking Funshopgids

Advertentiemogelijkheden in de Funshopgids Nijmegen

Momenteel bezoekt een medewerker van de Funshopgids onze stad om te vragen naar je ideeën en ervaringen met betrekking tot hun gids. Wij zijn een samenwerking aangegaan, waarbij de Funshopgids in de nieuwe editie aandacht zal besteden aan onze website www.centrumnijmegen.nl waar ‘alles over de binnenstad’ te vinden is.

Planning
De Funshopgids is van plan om nog vóór De Vierdaagse een nieuwe gids te maken en een kennismakingsborrel te organiseren voor alle deelnemende ondernemers, met als doel: kennismaken met de nieuwe gids en elkaar.

Contact
Wil je opgenomen worden in de gids en meer informatie over de advertentiemogelijkheden? Neem dan contact op met de Funshopgids! Bekijk hier de advertentietarieven 2018.

Email: info@funshopgids.nl
Tel: 0497-535252

Wil je niet gestoord worden tijdens openingstijden, liever een afspraak of je per email direct aanmelden (aanmelden kan tot 14 mei) voor een advertentie in de nieuwe gids? Laat het dan weten via info@funshopgids.nl!

Bekijk hier de voordelen van de Funshopgids.

Nieuwsbrief Binnenstad 5

Nieuwsbrief van de gemeente Nijmegen

De nieuwe nieuwsbrief van de gemeente Nijmegen over de binnenstad is weer uit. In deze 5e editie staan weer enkele zaken die voor jou als centrumondernemer van belang kunnen zijn. Wij zetten deze nieuwsbrief daarom altijd door via onze nieuwsbrief en plaatsen deze op het ondernemersgedeelte op onze website.

Lees de Nieuwsbrief Binnenstad nr 5.

Samenwerking met Go Short

Zie jij kansen als ondernemer?

Het Go Short Filmfestival gaat dit jaar weer een actie opzetten met ondernemers in de binnenstad: Rated by Go Short. Hierbij tippen ze leuke hotspots in Nijmegen in ruil voor wat extra zichtbaarheid van het festival. De actie is bij eerdere edities altijd erg enthousiast ontvangen, zowel door de ondernemers als onze gasten en bezoekers. De organisatie staat open voor enthousiaste aanmeldingen. Zie jij kansen door je bedrijf te verbinden aan Go Short? Aanmelden kan nog tot 7 maart.

Bekijk hier meer informatie over Rated By Go Short 2018.