Overdracht duurzaam estafettestokje

Huis voor de Binnenstad beloond voor inzet energiebesparing

Op dinsdag 25 september wordt er in het Duurzaamheidscafé uitgebreid aandacht besteed aan het thema energiebesparing. Aangezien de maand september van het Green Capitaljaar gereserveerd is voor energiebesparing

Huis voor de Binnenstad heeft actief en ondernemend bijgedragen zie: http://duurzaam.centrumnijmegen.nl/, waarin viertal belangenorganisaties samenwerken (Vereniging Centrum Ondernemers Nijmegen, Koninklijk Horeca Nederland – afdeling Groot Nijmegen, Cultuur Netwerk Nijmegen, Vereniging Eigenaren Commercieel Vastgoed) en een winkelroute (de Eerlijke Winkelroute) hebben gemaakt.


In de Eerlijke Winkelroute zijn duurzame, biologische, eerlijke en tweedehandse ondernemingen in kaart gebracht. In het project gas(t)vrij is een koppeling gelegd tussen gasgebruik en onnodig open winkeldeuren en terrasverwarming, en biedt duurzame ondernemers ondersteuning met gerichte marketing.


Voor de themagroep Energiebesparing is het Huis voor de Binnenstad de geschikte opvolger voor het houderschap van het duurzaam estafettestokje!


Het stokje zal worden overgedragen aan het eind van het Duurzaamheidscafé door Thieu Hegger van Stadsbrouwerij De Hemel (het regenwaterbier) aan Turgay Tankir, voorzitter van het Huis voor de Binnenstad.

Wil je erbij zijn? Voor ieders gemak is het goed om vooraf een ticket te reserveren en tot 25 september!