Sensoren meten drukte binnenstad

Proef met 'live' metingen van bezoekersstromen

winkelen nijmegenIedereen kan straks direct zien hoeveel mensen er op dat moment in de Nijmeegse binnenstad lopen. Samen met de gemeente gaan wij de komende tijd namelijk de passantendrukte in beeld brengen. Met twintig sensoren op verschillende plaatsen meten we 24/7 het druktebeeld in de binnenstad. Daarmee wordt het ook mogelijk vergelijkingen te maken met de drukte op andere momenten van het jaar.

Wat levert het op?

Dankzij de informatie die we daarmee verzamelen kunnen gemeente, ondernemers en wij als organisatie straks beter inspelen op bezoekersgedrag en behoeften van de bezoekers van de binnenstad. De gemeente kan zo bijvoorbeeld sneller iets doen aan plekken waar bezoekers bij drukte niet goed door kunnen lopen. Voor u als ondernemer is het onder meer interessant om te zien op welke momenten extra personeel nodig kan zijn of wat de beste openingstijden zijn. En wij als organisatie kunnen bijvoorbeeld het effect van marketingcampagnes meten.

Privacy staat voorop

Privacy van mensen is een absolute voorwaarde bij het uitvoeren van deze proef. De sensoren zetten de metingen onmiddellijk om in digitale, anonieme data en zijn dus nooit te herleiden tot een bepaald persoon.

Meer weten?

De metingen starten dit najaar nog. Wilt u meer weten over dit project, de metingen of de privacy? Kijk dan voor meer informatie op onze website of neem contact op met Maarten Mulder (m.mulder@centrumnijmegen.nl).

Lees meer:  Informatie passantenstromen