Ovelo: nieuwe deelfiets voor Nijmegen

Makkelijk en goedkoop een fiets huren in Nijmegen

Ovelo-deelfiets Nijmegen fiets hurenOvelo is de deelfiets van Nijmegen. Je pakt een Ovelo op één van de vier locaties in Nijmegen en mag hem op een andere locatie weer inleveren. Je opent de fietsen met de GoAbout App en betaalt € 1,- per uur. Voor ritten van of naar P+R Noord is het eerst uur zelfs gratis. De Ovelo deelfietsen zijn beschikbaar op P+R Nijmegen Noord en drie locaties in het centrum van Nijmegen. De deelfietsen hebben daar een eigen plek gekregen in de beheerde fietsenstallingen van parkeergarage Mariënburg, plein 1944 en de Bisschop Hamerstraat. Ovelo is een nieuw deelfietssysteem in Nijmegen. Anders dan bij de strooifietsen in Amsterdam en Rotterdam, staan deze deelfietsen op vaste locaties en zijn de fietsen van hoge kwaliteit.

Hoe werkt Ovelo?

Registratie, betalen en de fiets openen kan allemaal ter plekke met een app op je telefoon. Je kunt de fiets op alle vier de locaties pakken en ook op een van de andere locaties weer inleveren. Je huurt de fiets per uur en je betaalt totdat je hem weer inlevert. Je kunt de fiets dus ook tussentijds op slot zetten voor bijv. een boodschap of afspraak.

Locaties: waar vind je een Ovelo deelfiets?

  1. P+R Nijmegen-Noord
  2. Plein 1944, in de beheerde fietsenstalling pad D
  3. Bisschop Hamerstraat, in de beheerde fietsenstalling
  4. Parkeergarage Mariënburg, in de beheerde fietsenstalling

Ovelo fiets huren waar locaties

Tarieven: hoe duur is de deelfiets?

Ovelo is vooral geschikt voor een korte rit van of naar het centrum van Nijmegen. Je betaalt:

  • € 1,- per uur
  • Maximaal € 7,- per dag
  • Van of naar P+R Noord: 1e uur gratis

Zie voor meer informatie over de locaties en de tarieven: www.ovelo.nl of download de GoAbout App.

Voor wie is Ovelo?

Ovelo is een flexibel en gezond alternatief voor bezoekers van het centrum van Nijmegen, zoals mensen die in het centrum werken, komen winkelen of een afspraak hebben. Met name voor bezoekers die vanuit de richting van Arnhem de stad in komen is de deelfiets een mooie toevoeging. De fietsrit van of naar P+R Noord is het eerste uur gratis, waardoor je voor een aantrekkelijk tarief (€ 3,50 per dag) parkeert en ook nog met de fiets naar het centrum kunt. Bewoners en medewerkers in het centrum kunnen de deelfiets daarnaast goed gebruiken voor een korte rit, bijvoorbeeld naar een afspraak. Ten slotte is er ook een abonnement beschikbaar voor een aantrekkelijk tarief voor regelmatig gebruik.

Over Ovelo

Ovelo is een project van GoAbout in opdracht van de gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland. Het project wordt mede gefinancierd door Provincie Gelderland en CHIPS Interreg North West Europe. Met de GoAbout app kun je in steeds meer steden een fiets pakken, maar steeds vaker ook een deelauto, het OV of een taxi. In Nijmegen pak je met de GoAbout App ook eenvoudig de bus van Breng en reis je extra voordelig tussen station Heyendaal en Cuijk of Mook-Molenhoek.