Over bioscopen

Kies je bioscoop in het centrum van Nijmegen

De beste films bekijk je in de bioscoop in centrum Nijmegen. Nijmegen heeft twee grote en klassieke filmtheaters met meerdere zalen. Hier draaien de grote en nieuwste films, in 2D en 3D. In twee bioscopen van arthouse LUX, ook in het centrum van de stad, draaien de betere arthousefilms uit de hele wereld.

Twee Vue bioscopen in Nijmegen

Beide bioscopen, Nijmegen Walstraat en Nijmegen Plein, maken deel uit van het Vue-concern.

Vue Nijmegen Walstraatbioscoop nijmegen
In het centrum van Nijmegen is Vue Nijmegen Walstraat gevestigd. De bioscoop vertoont 2D en 3D films in twee zalen, met een totaal aantal van 428 stoelen, waarvan 30 VIP stoelen. Dagelijks biedt Vue Nijmegen Walstraat een gevarieerd aanbod van Nederlandse en buitenlandse films. Bij Vue staat de optimale filmbeleving centraal. In een warme omgeving wordt iedereen een unieke beleving geboden; van een gastvrij ontvangst naar het beste in beeld, geluid en de meest comfortabele stoelen. Tevens verzorgt de bioscoop iedere maand evenementen die met film te maken hebben voor jong en oud. Voor het actuele filmaanbod is de bioscoop telefonisch bereikbaar op 024 -360 64 48 of op internet via https://www.vuecinemas.nl/.

Vue Nijmegen Plein
De oudste nog draaiende bioscoop van Nijmegen is gevestigd op plein 1944, in het hart van het centrum. De bioscoop vertoont 2D en 3D films in twee zalen, met een totaal aantal van 561 stoelen, waarvan 30 VIP stoelen. Dagelijks biedt Vue Nijmegen Plein een gevarieerd aanbod van Nederlandse en buitenlandse films. Bij Vue staat de optimale filmbeleving centraal. In een warme omgeving wordt iedereen een unieke beleving geboden; van een gastvrij ontvangst naar het beste in beeld, geluid en de meest comfortabele stoelen. Tevens verzorgt de bioscoop iedere maand evenementen die met film te maken hebben voor jong en oud. Voor het actuele filmaanbod is de bioscoop telefonisch bereikbaar op 024 -365 64 99 of op internet via https://www.vuecinemas.nl/ .

Voor beide bioscopen geldt dat er in hun direct omgeving voldoende parkeergelegenheid is.

Arthouse Lux en Villa LUX

bioscoop nijmegenArthouse LUX, met 230.000 bezoekers per jaar het grootste arthouse van Nederland, beschikt over zes zalen en ruim 500 zitplaatsen. Het arthouse is te vinden op de Mariënburg, in hartje stad. Tot slot zit aan de Oranjesingel zit premièretheater Villa LUX, waar de beste arthousefilms in première gaan. Arthouse en premièretheater beschikken beide over ruime horecafaciliteiten en gezellige terrassen.