Over cafés

Kies je café in het centrum van Nijmegen

Tijdens een kroegentocht door het centrum van Nijmegen zou je tenminste de volgende cafés moeten aandoen: ga om goed te beginnen langs bij Café Samson, in de Houtstaat (nr.4), met zijn assortiment van maar liefst 100 verschillende bieren op fles, twaalf verschillende tapbieren, vier wisselfusten en vijf viermenu’s. MG 9372

Op de Grote Markt, helemaal in het hoekje achterin vind je In de Blaauwe hand (Achter de Hoofdwacht 3). Dit is het oudste café van Nijmegen. Loop je iets verder het straatje door dan kom je bij de binnenplaats van Stadsbrouwerij De Hemel. De speciale bieren, het gezellige interieur en de chocolademelk met echte chocoladestukjes maken dit café tot een must.

Ook café Camelot (Grote Markt 37) is een cafébezoek zeker waard. De prenten aan de muur en de vrij te gebruiken (bord)spellen in de kast zorgen voor een huiselijke sfeer. Elke dinsdagavond van 22.00 tot 24.00, kun je tijdens Camelot Live! onder het genot van live muziek van singer-songwriters kiezen uit een uitgebreid assortiment bier, koffiespecialiteiten en borrelhapjes.

Als je niet op een decibel meer of minder kijkt, zul je je bijvoorbeeld in Café de Fuik of het Bascafé (In de Betouwstraat 16, met rookruimte) prima vermaken. De zelfverklaarde gezelligste huiskamer van Nijmegen is vooral onder studenten geliefd om zijn piepkesavond op dinsdag: dan kost een piepke bier maar €1,30.

Bekijk het overzicht van alle cafés en kroegen in centrum Nijmegen.

Bron: Nijmegen City Guide