Over hotels

Hotels in centrum Nijmegen, een droom om te overnachten

Atlanta organiseert "Business Breakfast"De hotels in het centrum van Nijmegen bieden bezoekers aan de oudste stad van Nederland gastvrijheid in totaal circa 200 kamers, variërend van ‘super de luxe’ tot ‘eenvoudig maar uitstekend’. De randvoorwaarden zijn voor alle hotels hetzelfde. Bijvoorbeeld het overweldigende decor dat de oudste stad van Nederland nu eenmaal biedt, in combinatie met de daarbij behorende meest populaire activiteiten zoals het bezoeken van evenementen, een museum, het theater, wandelen of fietsen.

Ieder hotel uniek

De hotels onderscheiden zich echter met een aantal bijzondere arrangementen die met talloze specifiek Nijmeegse evenementen samenhangen. Denk bijvoorbeeld aan de Vierdaagse met de vierdaagsefeesten, de Zevenheuvelenloop, het Gebroeders van Limburgfestival over de middeleeuwen of het tweejaarlijkse Romeinenfestival. Ook het aanbod van wandelingen en fietstochten in de vorm van aantrekkelijk geprijsde arrangementen is bovengemiddeld groot.

Hotel Credible **

Het populaire hotel Credible aan het Kelfkensbos biedt accommodatie in hartje stad. Het hotel / hostel is eenvoudig, zonder overbodige luxe, maar met een juiste prijs-kwaliteitverhouding. Het ligt in het centrum en ke kunt er lekker eten, een kop koffie drinken of zelfs uitgaan in een Berlijns-ogende omgeving.

Hotel Hertogplein ***

In september 2014 werd Hotel Hertogplein verkozen tot één van de beste hotels ter wereld. Met een internationale top 10-klassering kwam er weer een prijswinnend hotel in Nijmegen bij. Met slechts een paar kamers ben je verzekerd van de volledige aandacht. Midden in het centrum en toch rustig gelegen.

Atlanta Hotel ***

Atlanta Hotel Nijmegen op de Grote Markt ligt werkelijk in hartje stad. Dit driesterren hotel telt 17 kamers, van alle comfort voorzien. De brasserie Atlanta met een uitgebreid terras op de Grote Markt, maakt een verblijf in Hotel Atlanta extra aantrekkelijk.

Apollo Hotel Nijmegen ***

Het driesterren Apollo Hotel aan de Bisschop Hamerstraat heeft 18 luxe hotelkamers beschikbaar. Dit hotel is uitstekend geschikt als uitvalbasis voor trips in de omgeving.

Hotel Courage Waalkade ***

Hotel Courage Waalkade, drie sterren, omvat 27 kamers, waarvan er een aantal een betoverend uitzicht over de Waal hebben. Verblijf in dit hotel biedt tevens gratis toegang tot het ernaast gelegen Nationaal Fietsmuseum Velorama. Ook hier is te boeken voor een aantal verrassende arrangementen. Het hotel ligt op steenworp afstand van de bekende Ooijpolder bij Nijmegen.

Hotel Mercure Nijmegen Centre ****

Hotel Mercure Nijmegen Centre is een viersterren hotel met 104 compleet gerenoveerde kamers en ligt, net iets buiten het centrum, aan het Stationsplein in Nijmegen.

Amrâth Hotel Belvoir ****

Amrâth Hotel Belvoir, eveneens viersterren, telt 101 kamers en ligt aan de Graadt van Roggenstraat, aan de noordoostelijke rand van het centrum.

Hotel Oranjestaete

Aan de Oranjesingel vind je in een prachtig pand “Oranjestaete” dat zich specifiek richt op langer verblijf. Expats of andere ‘huurders’ kunnen hier een appartement of studio betrekken voor langere periode. Een eigen keuken, eigen stroomvoorziening, etc. Iedere ruimte is weer anders, waardoor het hotel zeer flexibel is.

Suitehotel Manna *****

Ook aan de Oranjesingel, de eerste schil rond het centrum, ligt dan nog Suitehotel Manna. Dit vijfsterren hotel beschikt over zes zeer luxe suites, maar ook over een zeer trendy en drukbezocht restaurant. De prijswinnende ondernemers helpen hun gasten graag op weg met diverse leuke en interessante arrangementen.

Alle hotels van Nijmegen beschikken over eigen parkeerruimte of er is parkeergelegenheid in onmiddellijke nabijheid.

Meer hotels

Het Rijk van Nijmegen, waarmee stad en onmiddellijke omgeving worden bedoeld, is in toeristische sfeer lang aangeduid als ‘het Binnenste Buitenland’. Daarmee werd het van oudsher bijzondere landschap en de uitzonderlijk fraaie natuur van de streek benadrukt. Niet meer dan logisch dat de hotellerie daarop inspeelt. Naast de vele stedelijke hotelkamers, zijn daarom nog honderden hotelkamers in tientallen hotels in de directe omgeving van Nijmegen voor de bezoekers beschikbaar.