Over lunchrooms

Lekker lunchen in het centrum van Nijmegen

lunchroomsDe Blonde Pater (Houtstraat 62) wordt rond lunchtijd altijd druk bezocht. Niet alleen de broodjes, maar ook de verschillende verse sappen maken dit lunchcafé een aanrader. Er wordt gezegd dat hier de beste koffie en appeltaart van Nijmegen wordt geserveerd.

Aan de Lange Hezelstraat (nr. 12) vind je Smaakrijk Lunch & Zo. Een hippe lunchzaak waar biologische producten worden gebruikt voor hun heerlijke broodjes. Wanneer je de verder door de straat loopt, vind je Bagels & Beans (Lange Hezelstraat 44). Hier kun je terecht voor een omvangrijk assortiment aan bagels en smoothies.

Restaurant New Dutch Streetfood is een trendy restaurant halverwege de Marikenstraat waar de lunch erg goed is en mooi geserveerd wordt.

Van een heerlijk terras voorzien, midden in het centrum (Ziekerstraat 9) ligt Du Commerce. De lunchkaart biedt de keuze uit allerlei sandwiches en salades en is een prima stop tijdens het winkelen.

De geur van versgebakken brood verwelkomt je als je Sid en Liv (Van Welderenstraat 95, maandag gesloten) binnenstapt. Op ambachtelijke wijze en met veelal biologische ingrediënten, maakt het personeel scones, taart en soep klaar. Leuk om te weten: al het interieur, tot het kopje waaruit je drinkt, is te koop in de aangrenzende woonwinkel.

Bron: Nijmegen City Guide