Fietsen stallen in Nijmegen

Gratis je fiets stallen in de fietsenstallingen van centrum Nijmegen

Nijmegen,_fietsenstalling_'Verloren_toren',_Plein_1944_(01)Het centrum van Nijmegen is ook prima bereikbaar voor fietsers. In de meeste fietsenstallingen in hartje stad kun je je fiets, brommer of scooter gratis parkeren. Op Plein 1944, midden in het centrum, zijn ‘groene’ oplaadpunten waar je gratis je elektrische scooter of fiets kunt opladen.

Fietsen moeten in de binnenstad altijd in een rek  worden geplaatst. Of uiteraard in een van de vele gratis en beveiligde fietsenstallingen van Nijmegen. Op de kaart, of op deze pagina, vind je de locaties van de fietsenstallingen, onder andere: NS-Station, Fietstransferium Doornroosje, Bisschop Hamerstraat, Mariënburggarage en Plein 1944.

Zet je fiets altijd in een klem

In de binnenring van de stad mogen fietsen alleen gestald worden in een klem (of in een stalling). Met het grote aanbod van stallingsplekken, vooral de gratis bewaakte stallingen, maakt het je fiets parkeren erg gemakkelijk. Fietsen die buiten de klemmen staan mogen worden verwijderd. Dat geldt ook voor fietsen die langer dan 4 weken onbeheerd in een klem staan. Fiets weg? Bel AFAC (024 – 649 95 99).

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is hun fiets een paar minuten buiten de rekken te plaatsen. Bijvoorbeeld omdat ze snel even een boodschap willen doen. Dit kán: Bureau Toezicht hanteert een waarschuwingstermijn van 15 minuten voordat het fout gestalde fietsen verwijdert. Kortom, fietsen mogen maximaal 15 minuten buiten de rekken worden geparkeerd. Daarop geldt één uitzondering: fietsen die gevaarlijk of hinderlijk staan gestald worden meteen opgeruimd.

Snelfietsroutes Nijmegen

Vanuit onder meer Wijchen, Malden, Lent, Weurt en Nijmegen-Noord liggen snelfietsroutes waarmee je in no-time in het centrum bent. Met het recent in gebruik genomen RijnWaalpad is fietsen tussen Arnhem en Nijmegen een veilige, snelle en gemakkelijke optie geworden. Meer informatie over snelfietsroutes vind je op de website van de gemeente Nijmegen.

TIP: je kunt ook goedkoop een fiets huren: zie onze pagina over de Ovelo Deelfiets.

NB Deze informatie is afkomstig van de website van de gemeente Nijmegen en wordt regelmatig geüpdate. Desalniettemin kan het zijn dat informatie verouderd is of niet klopt. Huis voor de Binnenstad kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.