Winkels van A tot Z

Centrum Nijmegen: winkels voor iedereen

Het is geweldig winkelen in het centrum van Nijmegen. Er zijn leuke winkels voor iedereen en bezoekers komen graag vaker terug om gezellig te shoppen in de Nijmeegse winkelstraten. Het winkelaanbod in het centrum van Nijmegen is dan ook zeer gevarieerd. Landelijk gezien staat Nijmegen al jarenlang in de Top 3 als het gaat om de grootste diversiteit aan winkels, met leuke speciaalzaken, maar uiteraard ook de grotere winkelketens.

Hippe winkels in Nijmegen

Alle bekende merken –van mode tot meubels, van computers tot kookgerei- zijn in een of meerdere winkels in het centrum voorhanden. Je vindt in de oudste stad van Nederland bekende trendy warenhuizen en net zoveel chique als hippe modeketens. Ook de traditionele familiebedrijven, vaak speciaalzaken van de eerste orde, bieden de typisch Nijmeegse gastvrijheid als je er komt shoppen.

Nostalgie en eigentijds

In de oudste stad van Nederland is natuurlijk ook de oudste winkelstraat van Nederland te vinden: de Lange Hezelstraat. Daar ontmoeten romantiek en nostalgie elkaar en wordt het ultieme shopping gevoel bijna tastbaar. De winkels en de boetiekjes in dat deel van het centrum van Nijmegen doen overigens in geen geval onder voor de nieuwste filiaalzaken van bijna alle belangrijke winkelketens in Nederland, gevestigd in de eigentijdse Marikenstraat en Moenenstraat. Dat zijn fonkelnieuwe winkelstraten, onder opvallende, moderne architectuur, uitgevoerd in een dubbellaagse winkelgalerij.

Snuffelen en shoppen

De pas opgeknapte aanloopstraten, in Nijmegen de Ringstraten genoemd, bieden toegang tot het uitgebreide voetgangersgebied in het centrum. Deze Ringstraten staan trouwens in het hele land bekend om hun keur aan speciaalzaken. Je kunt er op je gemak en gezellig snuffelen en shoppen.

Koopavond en koopzondag

In Nijmegen is het iedere zondag koopzondag in Nijmegen en zijn de meeste winkels in het centrum geopend van 12.00 – 17.00 uur. Op donderdag is het koopavond en kun je tot 21.00 uur naar hartenlust shoppen. Op maandag en zaterdag is er markt in het centrum.

Winkelprofielen

Hier vind je de profielen van bijna alle winkels in het centrum van Nijmegen. Wat verkopen ze, waar zijn ze gevestigd, wanneer zijn ze geopend, waarin zijn ze gespecialiseerd. De Nijmeegse winkeliers stellen zichzelf aan je voor. Je kunt ook een categorie selecteren of zoeken op een specifieke naam via de zoekfunctie bovenin het scherm.